2010. január 6., szerda

Egy horvátországi nyaralás...

Horvátország és a horvát tengerpart szépsége káprázatos. Horvátország nagyon kedvelt üdülőhellyé vált az utóbbi időkben. Évről-évre több és több magyar dönt, hogy Horvátországban tölti el az üdülését. A horvátországi utazások mindig felejthetetlen élmény nyújtanak. Horvátország a természeti kincsekben rendkívül gazdag ország. Az Adriai-tenger káprázatos szépsége minden egyes idelátogató turistát lenyűgőz. A legtöbbek szerint Horvátország rendelkezik a legszebb tengerpartszakaszokkal egész Európában. A kristály tiszta tengervíz, a sziklás partok, és szikrázó napsütés együttes látványa csodálatos és felejthetetlen dolog. Sok nagyon kedvelt üdülőhely van nagyon kedvelt üdülőhely található Horvátország területén. Horvátország szigetvilága nagyon gazdag. Több ezer kis sziget található a tengerén. Ezek nagy része többnyire lakatlan. Ezen szigetek csodás látványt és hangulatot sugároznak az idelátogatók részére. A legtöbb turista Horvátország csodás tengere révén látogat ide. Az időjárás nyáron 30-35 fok körül mozog az országban. A tengervíz hőmérséklete nagyon kellemes, 23-28 fok körüli, a víz pedig kristálytiszta. Horvátország a búvárok és halászok körében is nagyon kedvelt hely. Manapság rengeteg utazási iroda indít szervezett utakat Horvátország területére. Ezeket sok esetben érdemes kihasználni, hiszen remekül meg vannak szervezve, és viszonylag olcsók is. Az utazási iroda intéz el szinte minden ügyet, programszervezés, szállás, utazás, idegenvezető stb..

Mint említettem Horvátország sok-sok remek várossal bír. Porec pl. egy nagyon kedvelt üdülőhely. Ha itt járunk akkor semmiképpen se hagyjuk ki az Eufráziusz bazilikát, mivel ez egy csodálatos látnivaló és műemlék, amely a 6.sz.-ban épült. Ezen kívül a legkedveltebb városok a nyaralás alatt Trogir, Split, Zadar, Primosten, Dubrovnik és Krk-szigete. Krk a természeti kincsiben, míg Trogir, Split, Primosten és Dubrovnik, valamin Zadar a műemlékekben gazdag. A partközeli szigetvilág nagyobb szigetei lakottak Horvátországban. Itt többnyire kisebb városok és falvak épültek. Isztria-szigete is nagyon kedvelt. Ez egy félsziget, amely egy remek üdülőparadicsom már évtizedek óta. Ezen terület iparilag és mezőgazdaságilag kevésbé fejlett, a fő pénzforrás ezen, területen a turizmusban rejlik. Horvátország területén sok-sok élménypark is található, fantasztikus csúszdákkal és medencékkel. Gasztronómiailag Horvátország is fejlettnek tekinthető. Ha valaki maga szeretné megszervezni a horvátországi utazást, természetesen az is megfelelő lehet. Horvátországban évről évre több és több szálloda, hotel, és apartman épül. A csendesebb kis öböl menti falvakban nagyon kedvelt apartmanok vannak. Ezek többsége remekül fel van szerelve.

Az áruk is megfizethető, és tökéletes kényelmet, valamint nyugalmat biztosítanak a turisták részére. Az elmúlt években, Horvátországban rengeteg autópálya épült, amelynek köszönhetően az utazási idő az egyes látnivaló városok között nagyba csökken. Magyarország Ny-i részéről pár óra alatt leérhetünk a horvát határhoz az autópálya révén.

A horvát ételek fantasztikusak. A legtöbb étterem a tenger part mentén található, amely nagyon varázslatos és különleges. Horvátország további közismert üdülőhelyei nem más, mint Umag, Porec, Rovinj, Pula, Opatija, és Rijeka. Dalmácia területén sok nagyobb város is található. Dalmácia Zadartól Dubrovnikig húzódik. A partszakasza pompás ezen, területnek is. A homokos partszakasz itt azonban ritkább. Egy horvátországi utazás tehát remek dolog. Horvátország sok-sok élménnyel gazdagíthat minden egyes nyaralni vágyót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése